“O” nun Tiramisusu

Posted on Updated on

Soguk, dondurucu bir kis aksami sevgilinizin size meyveler ve sicacik yogun bitter cikolata ile  fondu yaptigini hayal edin……… Pazar sabahlarina sevgilinizin ozenle hazirladigi yumusacik pancakeler esliginde basladiginizi…..Aksam yemegi icin domates soslu kiymali, yumusakligi tam kivaminda, dayanilmaz bir lazanya pisirdigini……….. Ruya gibi degil mi 🙂

Iste ben o ruyayi yasayan kadinlardanim 🙂

Bu hafta beni bekleyen supriz inanmazsiniz ama ‘tiramisu’ydu 🙂 hem de orjinal Italyan tarifi ile, hani o ev kadinlarinin birbirine hava atmak icin yaptigi peynirli yada muhallebi kivami tatlidan degil 🙂

Gerci ilk basta alacagim kaloriden gozum korksa da duyar duymaz yiyecegim o enfes seyi dusunerek sabirsizlikla beklemeye basladim. Tiramisusu ile unlu kafelerde bile onun yaptigi kadar lezzetlisini yiyemedigimden, ne zaman yapacak olsa o bekleme suresi benim icin gecmek bilmiyor 😦 Ne de olsa hazirlanmasi zaman alan bir tatli. Aslinda basit gorunse de teknigini iyi bilmek gerekiyor ki ‘O’ bu teknige oldukca hakim:)

Hadi malzemeler ile baslayalim:

32 adet kedi dili ( buyuk paketlerin icindeki 2 sira) aslinda yapacaginiz kaba gore siz ayarlayin sayisini

kremasi icin:

1 kutu mascarpone ( denediginizde labneden falan ne kadar farkli oldugunu goreceksiniz)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 kutu krema (200gr) (soguk olmasi gerekiyor)

4 yumurta (beyazi ve sarisi ayrilacak)

2 yemek kasigi toz seker

Kedi dillerini islatmak icin:

2 su bardaklik espresso

2 yemek kasigi toz seker

Uzeri icin:

yaklasik 1 paket toz kakao

Hazirlanisi:

 

     islatmak icin gerekecek kahve french pressde hazirlanir

 

 

 

 

 

 

 

    bir kaba alinip 2 yemek kasigi seker karistirilir. Daha az islak olmasini istiyorsaniz miktarini ve sekeri ona gore ayarlayin.

 

 

 

 

 

 

    Sarisindan ayrilan 4 yumurtanin beyazi kopurunceye kadar cirpilir

 

 

 

 

 

 

     Yumurtanin sarisi 2 yemek kasigi seker eklenerek katilasincaya kadar cirpilir

 

 

 

 

 

 

 

   Krema mikser ile cirpilir. Kremanin kasikla alinip ters cevrildiginde dusmeyecegi kivama gelmesi gerekir.

 

 

 

 

 

Mascarpone bir kaba alinip uzerine yavas yavas yumurtalar ve krema eklenerek spatula ile karistirilir.

 

 

 

      Kedi dilleri sekerli taraflari altta kalacak sekilde, ince uzun bir kaba dizilir.

 

 

 

 

 

 

Ilik espresso ile islatilir.

Uzerine krema dokulup dagitilir.

2. sira yine sekerli kisimlari altta kalacak sekilde kedi dilleri dizilerek hazirlanir. Islatilir ve uzerine bolca krema eklenir.

 

 

   cay suzgeci yardimiyla bolca kakao ile tiramisunun uzeri kaplanir. Isterseniz bu islemi servis etmeden hemen once de yapabilirsiniz.

 

 

 

 

 

Hazirlanan tiramisu uzeri strec film ile kaplanarak dolaba konur. Yemeden once 12 saat beklemesi gerekiyor ki bu dayanilmaz bir surec. Ama neticede asagidaki gibi bir manzara ile karsilasacaginiz icin buna deger:)

 

 

 

 

Enfes gorunuyor degil mi:)) Ozellikle de sevgiliniz taze italiano ile servis ettiginde……..

Evet ben o sansli kadinlardanim 🙂

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s