Kestane Unundan Bademli Kurabiye

Posted on Updated on

kestane unundan kurabiye

Kestane unu bu kış favorimdi. Çorbasını bile yaptım, enfes oluyor. Bu da defalarca deneyip sonunda ideal kıvamı tutturduğum benim kestane unundan bademli kurabiyem.

Daha önce şeker kullanmamak için pekmez ve bal kullandım ama kıvamı tutmadı bir türlü. Denemeler sonunda şöyle bir reçete ortaya çıktı:

– 2 su bardağı kestane unu

-1 su bardağı toz badem

-Yarım su bardağı pudra şekeri

– silindir şeklindeki tereyağ kalıplarından 2 parmak kalınlığında tereyağ, küp küp doğranmış olsun.

-1 yumurta sarısı

Hazırlanışı

Fırını 180 dereceye ısıtın.

Kestane unu, pudra şekeri ve bademi bir kapta karıştırın.

Toz karışımın ortasını açıp yumurta sarısı ve tereyağ parçalarını ekleyin ve yoğurun.

Biraz kalınca şekil verip aralıklı dizin. Çünkü pişerken yayılıyor.

Fırın sıcasklığı: 180 derece

Pişirme süresi: 20-25 dk

kestane unundan kurabiye

Püf Noktaları:

Yumurta oda sıcakliğında olsun

Bademi çok fazla çekmeyin, yağını bırakmasın. Yarı yarıya badem/fındık kullanabilirsiniz ama dikkatli olun fındık çok daha fazla yağını bırakıyor.

Tereyağı küpler halinde doğranmış olsun

Turboda pişirmeyin!

Afiyet olsun =)

Zen…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s