Kestane Unundan Şekersiz Muffin

Posted on Updated on

kestane unundan kek

Kendini Nisan sanan Haziran’da günlerdir güneşi göremeyince biz de yağmurun tadını çıkarmaya karar verdik. Yağmurlu havalara en çok yakışan da kek bence. Geçen günkü kurabiyelerden kalan kestane ununu da kullanarak muffin yaptım. Hem bu havalarda canı sıkılan Rüzgar’ı da biraz keyiflendir diye düşündüm.

İçindekiler

-250gr kestane unu

-3/4 su bardağı bal ( daha az da kullanılabilirmiş, biraz tatlı oldu)

-Silinir şeklindeki tereyağı kalıplarından 2 parmak kalınlığında yumuşak, minik minik doğranmış tereyağı (bal kullandığım için karışımı daha da sıvılaştırmasın diye sıvı yağ kullanmadım)

-Yarım su bardağı yoğurt

-2 yumurta

-1 paket kabartma tozu

-Çikolata parçaları, ceviz, kuru kayısı, incir

Hazırlanışı

Yoğurt, bal, ve yumurtaları birlikte biraz çırpıyoruz.

Kestane unu ve kabartma tozunu ekleyip biraz daha karıştırıyoruz.

Sonra tereyağını ekleyip tereyağı eriyip kaybolana kadar çırpıyoruz.

Son olarak da muffini renklendirsin diye katacağımız malzemeleri ekleyip şöyle bir çeviriyoruz.

Fırın sıcaklığı: 180 derece

Pişirme süresi: 20-25 dk

Not: Kestane unu glutensiz olduğu için çok kabarmıyor.

Glutensiz, şekersiz muffinleriniz hazır. Afiyet olsun …

Zen…

 

 

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s