Döküm Tavada Mısır Ekmeği

Posted on

misir ekmegi tarifi

 

Bu tarif benden benim gibi mısır ekmeğini sevip de tutturamayanlara, alternatif tarif arayanlara gelsin…

Malzemeler:

1 paket (250gr) mısır unu

Çeyrek su bardağı (45gr) un

2 yumurta

1 bardak süt

3 kaşık tereyağı (Eritilip biraz soğutulmuş)

Yarım kutu tane mısır

Yarım demet dereotu

1 dilim ezilmiş beyaz peynir

2 paket kabartma tozu

Çeyrek su bardağı (isteğinize bağlı olarak 1-2 kaşık da olabilir) şeker

1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

-1 paket mısır unundan çeyrek su bardağı (40-45 gr) ayırıp geri kalanını derin bir kaba boşaltıyoruz. Ayırdığımız mısır unu kadar normal un ekliyoruz. İçine kabartma tozu, şeker ve tuzu da ilave edip toz karışım elde ediyoruz.

-Başka bir kapta, 2 yumurtayı çırpıp, süt ve tereyağını ekleyip sıvı bir karışım yapıp, toz ve sıvı karışımları karıştırarak homojen bir yapı elde ediyoruz. Gerekirse ayırdığımız mısır ununu kullanabiliriz.

-Son olarak içine dereotu, peynir ve mısırı ekleyip, yağladığımız döküm tavamıza boşaltıp 200 derecede 20-25 dk pişiriyoruz.

Fırın sıcaklığı:200 derece

Süre:20-25 dk

Afiyetle…

Zen…

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s